Obțineți o aplicație liberă pentru citire PDF!

Portable Document Format (PDF) este un format popular pentru publicarea documentelor și a textelor formatate. Acesta există în mai multe versiuni, unele calificându-se drept standarde deschise, unele certificate ISO și unele protejate de patente software. Probabil că ați dori să promovați versiunile ce susțin standardele libere, pentru că acestea garantează interoperabilitatea, concurența și oferă libera alegere. Continuați lectura...

Există mai multe programe pentru citirea documentelor PDF. Lista prezentată mai jos este neutră din punct de vedere a ofertantului. Toate sunt Software Liber, cu respect pentru cele patru drepturi libere de a folosi, de a studia, de a împărtăși și a îmbunătăți. Aceste lucruri vă permit controlul asupra calculatorului personal și asupra intimității. Continuați lectura...

A green background indicates that the reader is recommended for your operating system. The recommendations are based on ease of use and install and do not reflect the technical merits of the software itself.
Readers Windows MacOSX Sisteme de operare libere [1]
BePDF - - Descărcați
ePDFView - - Descărcați
gv - Download (guide) Descărcați
KPDF - - Descărcați
MuPDF Descărcați - Descărcați
Xpdf - Descărcați Descărcați
Zathura - - Descărcați
psview (online) Go to website Go to website Go to website
Ghostscript - - Descărcați

Evident că există și alte alternative proprietare la cititorul Adobe PDF, însă ca și acesta, funcționalitatea lor este un secret comercial și nu respectă dreptul de care dispuneți de a deține sub control intimitatea și datele personale.

[1] Trebuie menționat faptul că majoritatea sistemelor de operare libere dețin aplicații pentru organizarea pachetelor și nu vă obligă să descărcați manual fișierele de pe pagina proiectului. Cel mai sigur veți putea găsi informații despre cum pot fi instalate aceste pachete direct pe pagina distribuitorului. Totuși paginile oferite pot fi folosite la studierea codului sursă, în urmă căruia poate veți dori să refaceți aplicația personal.