Få en PDF-leser som er fri programvare!

Portable Document Format (PDF) er et populært format for publikasjon av formatert tekst og dokumenter. Det finnes flere ulike versjoner av formatet. Noen av dem kvalifiserer som åpne standarder, noen er sertifiserte av ISO, og noen er belemret med patenter. Du ønsker sannsynligvis å velge versjonene av PDF som bruker åpne standarder, ettersom åpne standarder sørger for interoperabilitet, konkurranse og valgfrihet. Les mer...

Det finnes mange programmer som kan lese og skrive PDF-dokumenter. Den følgende listen over PDF-lesere er nøytral, og søker ikke etter å fremheve noen spesielle leverandører. Alle leserne i listen er fri programvare, som respekterer dine fire grunnleggende friheter til å bruke, studere, dele og forbedre dem. Dette gir deg kontroll over din egen datamaskin og bidrar til å beskytte ditt privatliv. Les mer...

Grønn bakgrunn indikerer at leseren anbefales for ditt operativsystem. Anbefalningen er basert på hvor enkelt det er å installere og bruke programmet, og gjenspeiler ikke nødvendigvis de tekniske kvalitetene av programvaren.
Readers Windows Mac OS X Frie operativsystemer 1
BePDF - - Last ned
ePDFView - - Last ned
gv - Download (guide) Last ned
KPDF - - Last ned
MuPDF Last ned - Last ned
Xpdf - Last ned Last ned
Zathura - - Last ned
psview (online) Go to website Go to website Go to website
Ghostscript - - Last ned

Det finnes også andre proprietære alternativer til Adobes PDF-leser, men deres indre funksjoner er beskyttede forretningshemmeligheter, og disse programmene beskytter ikke din rett til å ha kontroll over ditt eget privatliv og dine egne data.

1. De fleste frie operativsystem tilbyr pakkesystemer som gjør at du slipper å laste ned filer manuelt. Du finner instruksjoner for hvordan du kan installere pakker på distributørens hjemmeside. På nedlastingssidene som referes til ovenfor kan du finne kildekoden til programmene, dersom du skulle ønske å bygge programvaren selv.