Szerezz be egy szabad PDF olvasót!

A Portable Document Format (PDF) egy népszerű formátum formázott szöveg és dokumentumok létrehozásához. Több különböző verziója létezik, néhány közülük Nyílt szabvány, néhány ISO minősített és néhány szoftverszabadalmakkal terhelt. Érdemes előnyben részesíteni a nyílt szabványú verziókat, mert a Nyílt szabványok garantálják az együttműködő rendszereket, a szabad versenyt és a szabad választást. Bővebben...

A PDF dokumentumokat számos programmal lehet írni és olvasni. Az alább felsorolt PDF olvasók gyártósemlegesek. Mindegyik Szabad szoftver, azaz biztosítják a négy alapjogot: szabadon használhatók, tanulmányozhatók, terjeszthetők és továbbfejleszthetők. Ezen programok működése pontosan ismert, tehát biztonságban tudhatod személyes adataidat a számítógépeden. Bővebben...

Az operációs rendszeredhez leginkább ajánlott olvasó(ka)t zöld háttér jelzi. Az ajánlás alapja az egyszerű kezelhetőség és telepítés, nem pedig az adott szoftver technikai tudása.
Olvasók Windows MacOSX Szabad operációs rendszerek [1]
BePDF - - Letöltés
ePDFView - - Letöltés
gv - Download (guide) Letöltés
KPDF - - Letöltés
MuPDF Letöltés - Letöltés
Xpdf - Letöltés Letöltés
Zathura - - Letöltés
psview (online) Go to website Go to website Go to website
Ghostscript - - Letöltés

Léteznek ezeken kívül kereskedelmi alternatívái is az Adobe PDF olvasójának, de azok pontos belső működése ipari titok, így ezen programok nem tartják tiszteletben a saját személyes adataid felett való rendelkezési jogod.

[1] Megjegyezzük, hogy a legtöbb Szabad operációs rendszer rendelkezik csomagkezelővel, így a fenti programokat közvetlenül a csomagkezelővel is letöltheted. A csomagkezelőről további információkat találsz a disztribúciód honlapján. A fenti letöltési oldalakon elérhetőek a programok forráskódjai is, ha saját magad kívánnád lefordítani őket.